HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

in een unieke setting

Residentie Van der Donckt bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen met een ondergrondse verbinding, zodat de privacy en de verbondenheid van de bewoners optimaal is en alle faciliteiten en de verdere omgeving vlot bereikbaar zijn.

Het eerste gebouw bevindt zich in het voormalige klooster aan de Sint-Ursmaruskerk van Zegelsem, waarvan de voorgevel beschermd en bewaard blijft. Het tweede gebouw is gevestigd aan de Teirlinckstraat, dichtbij de oude Van der Doncktbrouwerij. Een parel van een site met een uniek verleden.

Bij de creatie van de site werd parkeergelegenheid vooropgesteld: boven- en ondergrondse parkeerplaatsen en een grote fietsenstalling vergroten het comfort van de bewoners en zijn bezoekers.

Om het landelijke karakter van de omgeving alle eer aan te doen is er ook voldoende aandacht besteed aan groenvoorzieningen . Groene vingers en natuurliefhebbers worden beloond met een prachtig aangelegd park op de site, met de mogelijkheid om te tuinieren.

ontdek alle units

Energiezuinig

CONCEPT

De serviceflats van residentie Van der Donckt zijn ontworpen naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit uitte zich in de aanwending van de meest duurzame en kwalitatieve materialen, een minimale CO2-uitstoot en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals geothermie (aardwarmte) en zonne-energie.

De bewoners profiteren overigens van een optimale isolatie, vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Minder energie-uitgaven, meer wooncomfort dus.

Karaktervolle serviceflats

IN HEDENDAAGSE STIJL

De hedendaagse architectuur van de residentie wekt niet enkel aan de buitenzijde een stijlvolle indruk, ook aan de binnenindeling van de serviceflats werd op minitieuze wijze aandacht besteed. Elke flat beschikt over een gezellige woonruimte, een kwalitatief uitgeruste keuken, een berghok, een slaapkamer, een badkamer met al het comfort en een luxueus privéterras waar genieten een understatement is.

SERVICEFLATS VOOR EEN FAMILIEPROJECT

Residentie Van der Donckt is overigens niet zomaar een project, het is een familieproject. De eerste serviceflats worden immers door senioren uit de eigen familie betrokken. Wat je zelf doet, doe je beter, nietwaar?

SERVICES

op maat

Om de kwaliteit van de serviceflats te garanderen biedt residentie Van der Donckt een reeks services op maat van de actieve senioren aan. In dit project ervaren de bewoners het genot van een gepersonaliseerde dienstverlening op elk ogenblik, op hun eigen tempo.

Brede waaier aan

SOCIALE ACTIVITEITEN

Wonen in residentie Van der Donckt biedt je de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale activiteiten zoals groepsuitstappen, een gezellig treffen in onze gemeenschapsruimte of simpelweg een deugddoende koffieklets met één van je buren.

Tal van

FACILITEITENDE NATUUR

Nood aan een knipbeurt? Breng een bezoek aan onze kapper ter plekke. Nood aan een sportieve of relaxerende pauze? Dat kan in onze afzonderlijke wellness-chalet. Feestje gepland? In onze ontmoetingsruimte breng je de beste tijd door met familie en vrienden. Aangenaam tafelen doe je tenslotte in het restaurant van de taverne.

Slaapvoorziening

VOOR GASTEN

Op de site is ook aan een slaapvoorziening gedacht voor alle kleinkinderen, familieleden of bezoekers die willen overnachten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de tijd die je samen met je dierbaren doorbrengt.

Mobiel dankzij

PENDELDIENST

Wekelijks zijn er pendeldiensten voor de bewoners voorzien zodat niemand achterblijft voor uitstappen of winkelbezoeken.

contacteer ons